Tag "Италијанската бискупска конференција"

Врати се на почетна
Вести Свет

Во Италија од 18 мај литургиски славења со присуство на народ

Италијанската бискупска конференција потпиша протокол со Италијанската Влада со кој повторно се дозволуваат црковни прослави со присуство на народ.

Ватикан

Папата: Некои светски моќници не сакаат мир

„Мирот е занаетчиски производ“ кој со сакање на ближните се „кова“ секој ден, а нема мир таму каде е неправдата и каде успеваат трговците со оружје, истакна Светиот Отец