Tag "изјава"

Врати се на почетна
Ватикан

Трагедијата на бегалците е криза на хуманоста

Папата Фрањо, екуменскиот патријарх Вартоломеј и архиепископот на Атина и на цела Грција Јероним потпишаа заедничка декларација по посетата на бегалскиот камп Морија.

Ватикан

Отец Ломбарди ја коментираше реакцијата од турска страна

Зборовите на папата Фрањо за „ерменскиот геноцид“ ја одразуваат „точно и доследно линијата во дијалогот“. Тоа го изјави ватиканскиот портпарол отец Федерико Ломбарди на брифингот во Ватикан.