Tag "епархија"

Врати се на почетна
Вести Македонија

Благодарствена света Литургија по повод пет години од инаугурацијата на Струмичко – скопската епархија

Во рамки на одбележувањето на петатта годишнина од инаугурацијата на Струмичко – скопската епархија „Успение на Пресвета Богородица“ и устоличувањето на првиот епарх, во недела 3 декември 2023 година, Струмичко

Вести Македонија

Видео: Пет години од инаугурацијата на Струмичко – скопската епархија и устоличувањето на првиот епарх монс. Киро Стојанјов

По повод петатта годишнина од инаугурацијата на Струмичко – скопската епархија и устоличувањето на првиот епарх монс. Киро Стојанов, настани кои се случија пред пет години, поточно на 2 декември

Вести Свет

Апостолскиот егзархат во Србија воздигнат во епархија

Светиот Отец папата Фрањо на 6 декември 2018 година го воздигна Апостолскиот езгархат за верниците католици од византиски обред во Србија во епархија насловена „Свети Никола – Руски Крстур“. Истовремено

Вера Вести Проповеди

Благодараствен говор на првиот епархиски епископ, монс. д-р Киро Стојанов на Новоснованата епархија струмичко-скопска

Ваша Еминенцио, господине Кардинале, браќа во епископатот, драги свештеници, чесни сестри, почитувани гости, предраги верници на новата епархија,

Вести Македонија Проповеди

Обраќање на епископот Стојанов на свечената академија во Струмица

Поздравен говор на Н.В.П. монс. д-р Киро Стојанов за време на Академијата во чест на прославата на новооснованата Епархија струмичко-скопска

Вести Македонија

Струмица: Свечена академија по повод инаугурацијата на новата епархија и устоличувањето на првиот епарх

На 1 декември 2018 година во Катедралната црква „Успение на Пресвета Богордица“ во Струмица се одржа свечена академија по повод Инаугурацијата на новооснованата епархија „Успение на Пресвета Богородица во Струмица

Вести Македонија

Кардинал Сандри пристигна во Македонија

Во сабота 1 декември 2018 година во претпладневните часови епископот Киро Стојанов му посака добредојде на кардинал Леонардо Сандри, кој пристигна во Македонија