Tag "Дружба Исусовци"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата: Свети Игнациј Лојолски е светец, кој е привлечен од Божјата слава

Харизамата на свети Игнациј Лојолски е харизма на служење на границите на Црквата и на светот таму каде е потребно да им се помога на луѓето за да го сретнат

Ватикан Вести

Папата: Свети Хозе де Аничете, момчето кое го избрало светлото Христово

Во црквата Свети Игнациј Лојолски во Рим на 24 април 2014 година папата Фрањо служеше благодарна света Литургија за канонизацијата на Хозе де Анчиете, кој беше прогласен за светец на