Tag "Добриот Самарјанец"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Добриот Самарјанец ни го открива таинството на Христос

Грижа за ранетите, како што тоа го направи Добриот Самарјанец – е поттикот на папата Фрањо

Ватикан

Папата: Да ги извалкаме рацете

Папата Фрањо ја посети заедницата „Вила Назарет“ и кратко се задржа во посета. Во капелата на заедницата го коментираше прочитаното Евангелие и присутните ги поддржа во нивното благородно настојување.