Tag "Данте Алигиери"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата Фрањо: Данте, пророк на надежта и поет на милоста

Во Апостолското писмо „Candor lucis aeternae“ објавено na 25 март 2021 година, папата Фрањо се споменува на 700. годишнината од смртта на Данте Алигиери, истакнувајќи ја актуелноста, неминливоста и длабоката

Ватикан Вести

Папата Фрањо: Данте e пророк на надежта

По повод 700-годишнината од смртта на овој голем поет, папата Фрањо се сретна со делегација од градот Равена, предводена од градоначалникот, префектот и архиепископот монс. Лоренцо Гицони.