Tag "Даниел Ортега"

Врати се на почетна
Вести Свет

Црквата во Никарагва и понатаму се прогонува

Монс. Карлос Авилес Кантон генерален викар на надбискупијата Манагва и советник во Комисијата за национален дијалог: Црквата и понатаму се прогонува, но свештениците се молат за своите прогонувачи. Власта применува

Вести Свет

Никарагва. Кардинал Бренес Солорцано: Режимот ја прогонува Црквата

Општествено-политичката ситуација во таа земја се влошува, а протестите против претседателот Ортега не престануваат.