Tag "граѓанско општество"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата Фрањо апелира до лидерите на Јужен Судан да го запрат крвопролевањето

Светиот Отец им порача на водачите на поделениот Јужен Судан дека идните генерации или ќе ги почитуваат нивните имиња или ќе го избришат сеќавањето на нив, врз основа на она

Ватикан

Папата се сретна со претставниците на граѓанското општество од Еквадор

„Секогаш да се промовира вклучувањето, за да се надминат себичноста и културата на исклучувањето“.