Tag "градоначалници"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Ватикан: Европските градоначалници за бегалците

„Европа – бегалците се наши браќа и сестри“ е темата на состанокот на европските градоначалници, кој се одржува на 9 и 10 декември во Ватикан во организација на Папската академија

Ватикан

Градоначалници од целиот свет на средба во Ватикан

„Сојуз за одржлив урбан развој“ проект кој на 22 јули во Ватикан го покренаа повеќе од 70 градоначалници од целиот свет заедно со претставниците од Обединетите нации,

Ватикан

Папата се сретна со повеќе од 70 градоначалници на метрополи

„Различните градови ќе бидат оние кои ќе го поттикнат светот кон нов еколошки пристап. Ова го истакна Папата на средбата во Ватикан со повеќе од 70 градоначалници од целиот