Tag "гостопримство"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата: Вклучувањето е пат кон подобра иднина

Папата Фрањо ги прими учесниците на конференцијата „Cattedra dell’accoglienza“ (Претседавач на гостопримство) организирана од здружението „Fraterna Domus“ и ги охрабри нивните напори за промовирање на култура на инклузија и гостопримство

Ватикан

Папата: Евангелизација значи да го прифаќаш ближниот

„Христијанинот е оној кој научил да го пречекува и прифаќа ближниот“. Тоа го истакна папата Фрањо на завршната литургија од својата латиноамериканска посета,