Tag "Голгота"

Врати се на почетна
Вера Сведоштва

Преображение Господово

Свеченоста на празникот Преображение Господово која ја славиме нѐ повикува да направиме едно

Ватикан Вести

Светата Литургија е одење на Голгота

Папата Фрањо на Генералната аудиенција која се одржа на плоштадот Свети Петар,

духовнитекстови Размислување Свет

Тежината на крстот

Тежината на осудата го прободува нашето срце, го убива нашето его, а зборовите „распни Го, распни Го“ создаваат чувство на беспомошност.Се плашиме од исмевањето на „ерусалимските улици“.