Tag "Година на Богопосветен живот"

Врати се на почетна
Ватикан

Папата ги прими епископите од Кенија

„Разобличување на секоја форма на насилство, особено она во името на Бог. Бидете пример за помирување, праведност и мир за цела Кенија“. Ова беше повикот на папата Фрањо до епископите

Свет

Струмица: Крстен пат за Богопосветените лица и духовни повици

Во рамки на Година на Богопосветениот живот во парохиската црква Свети Иван Крстител – Струмица, во недела 29 март 2015 година се молеше Крстен пат за Богосповетен живот и духовни

Македонија

Предавање на Н.В.П. монс. д-р Киро Стојанов во Годината на Богопосветениот живот

 Скопскиот бискуп и Апостолски егзарх во Македонија, Н.В.П. монс. д-р Киро Стојанов на средбата по повод Година на Богопосветен живот во Радово на 21 март одржа предавање