Tag "Гашпаровиќ"

Врати се на почетна
Вести Свет

Mонсињор Фабијан Свалина е новиот Сремски бискуп

Канцеларијата за печат на Светиот Престол во среда 14 февруари 2024 година, објави дека папата Фрањо го прифати повлекувањето на монсињор Ѓуро Гашпаровиќ од пасторалното раководење со Сремската бискупија, со