Tag "вработување"

Врати се на почетна
Ватикан

Папата Фрањо: Работа за младите!

Треба да се направи сѐ што е можно за отстранување на невработеноста на младите. Овој апел го упати папата Фрањо на аудиенцијата за учесниците во Проектот Поликоро,

Ватикан

Папата: Вработувањето е човечка и општествена одговорност

Работата е света и на семејството му дава достоинство. Треба да се моли за семејствата да не бидат без работа. Да се предизвикува губење на работните места значи