Tag "вонредна Света година"

Врати се на почетна
Ватикан

Јубилејна аудиенција: Милосрдие и мисија

Конкретен знак дека навистина сме го сретнале Исус е радоста која ја доживуваме кога го соопштуваме на другите. И тоа не е „прозелитизам“, тоа е дарување.

Свет

Кардиналот Бањаско ја осуди корупцијата и родовата теорија

На 23 март оваа година, претседателот на Италијанската Епископска конференција, кардиналот Анџело Бањаско, ја отвори седницата на Постојаниот Епископски совет