Tag "Вознесение Господово"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата: Христос се вознесе на небото ја носи нашата човечност пред Бога и се застапува за нас

Во неделата, кога се слави Вознесението Господово во Италија и во многу други земји, папата Фрањо во своето пладневно обраќање пред молитвата Царице небесна одговори на две прашања: Зошто да

Вера Духовност

Кратко резиме од Воскресението до Вознесението

Денес е можност да се присетиме и повторно поинтензивно да размислуваме за настаните кои претходеа на Исусовото вознесение кај Отецот.

Вера Духовност

Вознесение Господово – Спасовден

Основната христијанска мисија, на која сака да нѐ предупреди и денешниот празник Вознесение Господово со кое Исус го исполнил својот план за спасението меѓу нас луѓето, е да се биде