Tag "Воздвижение на Чесниот Крст"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата: Крстот нѐ учи да не се плашиме од поразот

На денешниот празник Воздвижение на чесниот Крст, Папата во проповедта на светата Литургија зборуваше за размислувањето за крстот кој за нас христијаните значи размислување за знакот на поразот, но и

Ватикан Вести

Папата Фрањо: Нема Христос без крст, ниту крст без Христос

На празникот Воздвижение на Светиот Крст, Светиот Отец предупреди на две