Tag "воен удар"

Врати се на почетна
Свет

Епископот Паоло Бицети за неуспешниот воен удар во Турција

Во Турција не успеа државниот удар против претседателот Едоган. До сега во конфликтот загинаа окnолу 200 луѓе, а фатени се речиси три илјади бунтовници.