Tag "Владика Стојанов"

Врати се на почетна
Македонија

По повод патрониот празник владиката Стојанов служеше Литургија во Сарај

 По повод патрониот празник на филијалната црква „Свети Димитриј“ во Сарај, 8 декември 2015 година, Н.В.П. монс. д-р Киро Стојанов, Скопски Бискуп и Апостолски Егзарх во Македонија

Македонија

Во Петрoвци е погребан отец Јоаким Дудаш

Во понеделник 2 ноември 2015 година на гробиштата во родното Петровци, Хрватска е погребен о. Јоаким Дудаш, поранешен и долгогодишен парох на црквата „Успение на Пресвета Богородица“ во Нова Маала.

Македонија

Владиката Стојанов ќе служи света Литургија во Швајцарија

Н.В.П. монс. д-р Киро Стојанов, Скопски бискуп и Апостолски егзарх во Македонија во недела 31 мај 2015 година со почеток во 16.00 часот во црквата Света Марија во Шафхаузен (Schaffhausen),