Tag "Винченцо Романо"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Во недела Папата ќе прогласи нови светци – ова би требало да го знаете за нив

Нови светци: Папа Фрањо, во недела на 14 октомври 2018 година во текот на Епископската синода ќе канонизира седум нови светци. Причитајте основни информации за секој од нив.

Ватикан Вести

Папата најави дека ќе го канонизира младото момче Сулприцио

На конзисториумот која се одржа на 19 јули 2018 година, папата Фрањо најави дека блажен Нунцио Сулприцио, Италјанец кој починал во 1836 година, на 20 години, ќе биде прогласен за