Tag "Ватикански градини"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Во Ватиканските градини заврши молитвениот маратон за престанок на пандемијата

Папата Фрањо го заврши молитвениот маратон и богородичниот месец во понеделник 31 мај во Ватиканските градини со молитвата Света Бројаница пред иконата на Пресвета Богородица која разврзува чворови.

Ватикан Вести

Во Ватиканските градини папата Фрањо засади даб од Асизи

На празникот свети Фрањо од Асизи, 4 Октомври 2019 година, папата Фрањо во Ватиканските градини посади даб од Асизи, како видлив знак за целосна екологија, а настанот е пропратен со