Tag "Ватиканската опсерваторија"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата: Науката нека биде во служба на човекот, а не за негово уништување

Примајќи ги во аудиенција учесниците на конференцијата организирана од ватиканската опсерваторија наречена „Црни дупки, гравитациони бранови и просторно-временски сингуларитети“, во спомен на монсињор Жорж Леметр, папата Фрањо ја истакна теоријата

Ватикан Вести

Папата до младите астрофизичари: Никогаш не губете го восхитот

Папата Фрањо им се обрати на учесниците на Летната школа за астрофизика во Ватиканската опсерваторија