Tag "Валдензиска црква"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата до Методистичките и Валдензиските Цркви: Понудете заеднички одговор на сиромаштијата

Синодата на Унијата на Методистичките и Валдензиските Цркви започна завчера во Торино. Во пораката, Папата ги охрабри да понудат заеднички одговори на сиромаштијата и страдањето што ги мачи многу луѓе,