Tag "будисти"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата до будистичките монаси од Тајван: Нека напредува културата на средба

Папата Фрањо во Ватикан прими делегација од стотина членови на Обединетото здружение на хуманистичкиот будизам, заедно со делегат на Католичката црква во Тајван, по повод нивното меѓурелигиско едукативно ходочастие во

Ватикан

Христијаните и будистите заедно за воспитување во екологијата

Будистите и христијаните да промовираат заедничка еколошката едукација. Ова е повикот на Папскиот совет за меѓурелигиски дијалог во поздравната порака