Tag "Борут Пахор"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата Фрањо го прими словенечкиот претседател Пахор

Проширувањето на Европската унија кон Западен Балкан и односите меѓу Црквата и државата беа дел од темите за кои папата Фрањо разговараше со словенечкиот претседател Борут Пахор.

Ватикан Вести

Папата го прими во аудиенција претседателот Пахор

На 17 октомври 2016 година Светиот Отец го прими во аудиенција словенскиот претседател Борут Пахор кој потоа се сретна и со државниот секретар