Tag "бомбардирање"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата моли човештвото да се ослободи од војна и насилство

Папата Фрањо потсети на бомбардирањето пред осумдесет години во римската населба Сан Лоренцо, осудувајќи ги и денес трагедиите кои се повторуваат, поттикнувајќи на одговор на прашањето: „Како е ова можно?