Tag "Божји народ"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Генералното собрание на Синода до Божјиот народ: „Црквата мора да ги слуша сите“

Учесниците на 16. редовното Генерално Собрание на Епископската Синода одобрија Писмо до Божјиот народ во кое се заблагодарува за нивното искуство, детално ја опишува работата во изминатите неколку недели и

Ватикан Вести

Папата: Сакам да размислувам за Црквата како Божји верен народ

Во говорот на почетокот на пленарна седница на Генералното собрание во средата попладне, 25 октомври 2023 година, папата Фрањо го ја опиша Црквата како Божји верен народ, непогрешлив во верата.