Tag "Божиќно дрвце"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Ватикан: Божиќни јасли од Кампарија, а елка од Полска

Свеченото поставување на божиќните јаслите и осветлувањето на божиќното дрво на плоштадот Свети Петар ќе се одржи на 7 декември 2017 година, со кратка свеченост во 16.30 часот.

Ватикан

Поставени елката и пештерата на плоштадот Свети Петар

Во пресрет на претстојниот Јубилеј на милосрдието, на плоштадот „Свети Петар“ пристигна божиќното дрво и почна подготовката на Божиќната пештера,