Tag "богословија"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата до свештениците: Не бидете строги во исповедалницата

Откако им го даде текстот од претходно подготвениот говор, папата Фрањо им се обрати на учесниците на курсот за ректори и воспитувачи на семинарии во Латинска Америка, кои ги прими

Ватикан Вести

Папата Фрањо за свештеничката формација: Мора да се откажеме од протагонизмот

Папата Фрањо на 10 ноември 2022 година ги прими учесниците на курсот за ректори и семинари од Латинска Америка. Во подготвениот текст што им го предаде на присутните, тој посочува

Ватикан

Папата Фрањо: Свештеникот е слуга Божји и татко на луѓето

Папата Фрањо во понеделник 25 јануари ги прими на аудиенција богословите од Папската богословија на Ломбардија по повод 50 годишнината од основањето