Tag "Богородично светилиште"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата Фрањо на празникот Свети Јосиф на ирското светлиште Пресвета Богородица од Кнок му доделува статус на меѓународно богородично светилиште

Ирското национално поклоничко место – светилиштето Пресвета Богродица од Кнок насокоро ќе добие меѓународен статус. Имено, папата Фрањо планира официјално оваа ирско ходочасничко место да го прогласи за меѓународно богородично

Ватикан

Светиот Отец: Марија е Божји дар на луѓето

Пред заминувањето за Боливија Светиот Отец во Богородичното светилиште во Кито се сретна со свештениците, монахињите, монасите, богословите и семинаристите.