Tag "Богордица"

Врати се на почетна
Вести Свет

Надбискупот Кавали: Меѓугорје „де факто“ е свето место

Апостолскиот визитатор на парохијата Меѓугорје, надбискупот Алдо Кавали, по повод празникот Вознесение на небо на Пресвета Богородица, зборуваше за новиот двоброј на Глас концила за различните аспекти на феноменот Меѓугорје.

Вера Духовност

Ковчегот на Заветот и Успение на Пресвета Богородица

Дева Марија, Новиот ковчег на заветот, достојно е пренесена во живеалиштето на Севишниот.