Tag "блажен Шарл де Фуколд"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Блажен Шарл де Фуколд ќе биде прогласен за свет

Папата Фрањо во средата на 27 мај 2020 година одобри прогласување на тројца нови светци и неколку блажени. Меѓу новопрогласените светци ќе биде и блажен Шарл де Фуколд француски свештеник