Tag "Благослов Градот и светот"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата на благословот Урби ет Орби: Не на егоизмот и поделбите, ова е време на солидарност

Рамнодушноста, себичноста, поделбата, заборавањето не се зборови за ова време. Би сакале да ги отфрлиме за сите времиња! Тие преовладуваат кога во нас победува стравот и смртта, односно кога не

Ватикан Вести

Папата го подели традиционалниот благослов „Urbi et orbi“

Нека Господарот на животот не нè најде ладни и рамнодушни пред толку страдања во нашето време.