Tag "биоетика"

Врати се на почетна
Свет

Одборот за биоетика во Италија го осуди сурогат мајчинството

Изнајмената матка „е договор кој го повредува достоинството на жената и детето, бидејќи детето е подложно на отстапување како еден предмет. Одлучно не „за продажба и искористување на женското тело“.

Ватикан

Папата: Човечките ембриони не се отпаден материјал

Почитувајте ги сите живи битија посебно најслабите, науката никогаш не треба да преовладува над човекот. Тоа беше охрабрувањето на папата Фрањо на аудиенцијата со Италијанскиот комитет за Биоетика.