Tag "Беневенто"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата: Не дозволувајте индивидуализмот и рамнодушноста да ви пречат во делувањето

На денешното сиромаштво на вредности и индивидуализам кои поттикнуваат осаменост и отфрлање, христијаните треба да се одговорат придвижувајќи се кон отвореност и подготвеност за сите работи да ги направат нови.

Ватикан Вести

Папата: Кој ја сака Црквата не ја обвинува

Пред Генералната аудиенција на 20 февруари 2019 година, во базиликата Свети Петар, папата Фрањо се сретна со верници од италијанските надбискупија Беневенто.