Tag "базилика Свети Петар"

Врати се на почетна
Ватикан

Папата Фрањо ги предводеше обредите на Маката Господова

Осврнувајќи се на Исусовите зборови до учениците „ќе настапи и време, кога секој, што ќе ве убие, ќе мисли дека на Бога Му принесува служба“ (Ив 16,2), о. Канталамеса рече

Ватикан

Папата на Велики Четврток: Да бидеме уморни на добар начин

Три вида на свештенички умор: умор „од народот“, „од непријателите“ и „од самиот себе“ и Исус кои ги мие своите ученици – се основите од проповедта на Папата, на Велики

Ватикан

Светата Година на милосрдието ќе биде прогласена на 11 април

Откако Светиот Отец на 13 март најави Света Година на милосрдието, на 11 април во базиликата Свети Петар ќе ја објави и булата со која го прогласува Јубилејот.