Tag "алцхајмерова болест"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата потсети на Светскиот ден на Алцхајмеровата болест

На крајот од Генералната аудиенција во среда 18 Септември 2019 година Папата спомна за Светскиот ден на Алцхајмерова болест, кој се одбележува на 21 септември.

Ватикан Вести

Папата посети центар за нега на лица болни од Алцхајмерова болест

На 12 април 2019 година во попладневните часови папата Фрањо го посети центарот Вилаџио Емануеле во Рим, во кој се сместени лица болни од Алцхајмерова болест. Штитениците на центарот беа

Ватикан Вести

Папата го поздрави членовите на хорот „Ѕуница“

Пред Генералната аудиенција во среда 3 април 2019 година папата Фрањо во малата сала покрај салата Павле VI во Ватикан ги поздрави претставниците од домот за стари лица од Бонхајден