Размислување

Врати се на почетна
духовнитекстови Размислување

Допир со зборови

Допирот зазема центарално место во нашиот живот, а во време на пандемија е предизвик да не се загуби, туку да се продлабочи способноста.

Вести Размислување

Американските епископи се спротивставуваат на нападите врз црквите

Надбискупот на Мајами, Томас Венски и надбискупот на Оклахома Сити, Паул Кокли, претседателите на одборот на Конференцијата на католичките епископи на Соединетите Американски Држави (USCCB) издадоа соопштение како одговор на

Вера Размислување Сведоштва

Постот е решение за многу проблеми

Иако има навистина многу убави причини за пост, молитвата и постот – како алатки за духовна борба, се едни од најважните.

Вера духовнитекстови Духовност Размислување

Кажаното треба најпрво да помине низ трите сита на Сократ

Мораме да се чувaме отровот кој го произведува нашиот сопствен јазик да не нѐ убие нас самите…

духовнитекстови Размислување Свет

Слово на животот – септември 2016

„Сè е ваше; вие, пак, сте Христови, а Христос – Божји.“ (1 Кор 3, 22-23)

Размислување Свет

Мала Богородица – Роденден на Пресвета Марија

Родендените се убави прилики кога се трудиме и се обидуваме да ја покажеме блискоста и приврзаноста на нашата мила личност. Семејството и пријателите се собираат околу личноста

Размислување Свет

Мала Богородица – Раѓањето на Пресвета Богородица

Литургијата нѐ повикува да го молиме Бога за да празникот на Раѓањето на Богородица нѐ направи да растеме во мирот. Всушност тоа е празник кој што треба да го зголеми

Размислување Сведоштва Свет

Мајка Тереза: Ако некогаш станам светица…

„Ако некогаш станам света – ќе бидам потполно светица на ‘темината’. Постојано ќе бидам отсутна од небото – за да би им палела свеќи  на оние кои на земјата се