Posts From Avtor

Врати се на почетна
Вести Македонија

Во Битола започна 4. Светска конференција за меѓурелигиски и меѓуцивилизациски дијалог

На 3 ноември 2016 година во Битола започна Четвртата по ред светска конференција за меѓурелигиски и меѓуцивилизациски дијалог во склоп на Глобалната агенда на Обединетите нации

Ватикан Вести

Папата: Со својот крст Исус ја отвора вратата на спасението

Како што веќе известивме, папата Фрањо на 2 ноември 2016 година попладне на Задушница служеше света Литургија на римските гробишта Прима Порта.

Ватикан Вести

Папата телефонираше со надбискупот на Сполето-Нурсија

Откако се врати во Ватикан во среда вечерта, папата Фрањо му телефонираше на надбискупот на Сполето-Нурсија, монс. Ренато Бокардо

Ватикан Вести

Папата Фрањо: Жедни сме за милосрдие

На 3 ноември 2016 година папата Фрањо во аудиенција прими претставници од различни религии кои ги повика да негуваат мирољубива средба на верниците и вистинска верска слобода.

Вести Македонија

Отворена изложбата „Мајка Тереза – светица од Скопје, светица на светот“

Во рамките на Четвртата светска конференција за меѓурелигиски и меѓуцивилизациски дијалог, во Битола на 3 ноември е отворена изложбата: „Мајка Тереза – светица од Скопје, светица на светот“

Вести Свет

Надбискупот Ауза за заштитата на човековите права

Надбискупот Бернардито Ауза – постојаниот набљудувач на Светиот Престол при Обединетите нации на 31 октомври 2016 година говореше на 71. седница

Вести Свет

По повеќе од 200 години отворен Исусовиот гроб

Пред неколку месец е започната обнова на оштетениот Исусов гроб. Обновата ја финансираат трите главни христијански деноминации кои управуваат со базиликата на Светиот гроб

Ватикан Вести

Папата: Литургијата е најдобрата помош која можеме да ја дадеме на покојните

На 2 ноември 2016 година попладне на Задушница, папата Фрањо на римските гробишта Прима Порта служеше света Литургија во спомен на сите починати верници,

Вести Свет

По окупација од Исламската држава прва Литургија во Бахдида

Во градот Бахдида после две години од окупацијата од страна на самопрогласената Исламска држава прв пат беше служена света Литургија.

Ватикан Вести

Кардинал Кох: Папата е многу задоволен од Шведска

За значењето на посетата на Папата на Шведска по повод 500 годишнина од реформацијата кардинал Курт Кох претседател на Папскиот совет за промовирање единство на христијаните