Posts From Avtor

Врати се на почетна
Вести Македонија

Духовна обнова за свештениците од Струмичко – скопската епархија

На 17 јуни 2021 година во просториите на парохијата „Раѓање на свети Иван Крстител“ во Струмица се одржа духовна обнова за свештениците од Струмичко – скопската епархија, на која покрај

Вести Свет

Католичките епископи ќе го посветат Блискиот Исток на Светото семејство

Латинскиот патријарх во Ерусалим Пјербатиста Пицабала рече дека католичките епископи во целиот Блиски Исток ќе служат годишна света Литургија за мир започнувајќи од оваа година.

Ватикан Вести

Генерална аудиенција: Исус се моли за сите нас

Во последната катехеза за молитвата, за време на Генералната аудиенција во среда 16 јуни 2021 година, во дворот Свети Дамас, папата Фрањо повика на храброст и надеж да го почувствуваме

Вести Македонија

Именувана новата управа во провинцијата на Божјото Провидение на сестрите Евхаристинки во Македонија

Генералната настојателка на Општеството на Сестрите Евхаристинки во Софија чесна мајка Јоана Тончева при Генералното заседание на 29 мај 2021 година именува нова Провинцијална управа во Провинцијата на Божјото провидение

Вера Духовност

Дали Исус имал „мани“?

Се прашувате зошто Исус има недостатоци- мани? Затоа што Тој е љубов (1. Иван 4,16). Вистинската љубов не размислува, не пресметува, не мери, не поставува пречки, не поставува услови и

Ватикан Вести

Папата Фрањо: Кој не ги препознава сиромашните, го предава Исус

Во пораката за Светскиот ден на сиромашните, кој се слави на 14 ноември, на тема „Сиромашните секогаш ги имате со вас“, папата Фрањо упати силен апел до христијаните и владите

Ватикан Вести

Папата потсети на хуманитарната криза во Тиграј, Етиопија

Во недела 13 јуни 2021 година после пладневната молитва Ангел Господов, папата Фрањо посебно потсети на хуманитарната криза во Тиграј, Етиопија и охрабри укинување на малолетничката работа, која тој ја

Вести

Ангел Господов: Доброто секогаш расте на понизен, сокриен, често невидлив начин

Во своето неделно обраќање на 13 јуни 2021 година, папата Фрањо ги охрабри верниците да имаат внимателни очи за да видат дека скриеното Божјо присуство секогаш е со нас и

Ватикан Вести

Папата: Во светот на срамните нееднаквости потребни се училишта кои обликуваат критичка совест

По повод 20 годишнината од основањето на Латиноамериканскиот сојуз на колегиуми на Дружбата Исусова (FLACSI), која опфаќа повеќе од 90 училишта во 19 земји во Латинска Америка, папата Фрањо упати

Ватикан Вести

Именуван нов префект на Конгрегацијата за клер

Папата Фрањо на празникот Пресвето Срце Исусово во петок на 11 јуни го именува монс. Лазар Јоу Хеунг-сик за нов префект на Конгрегацијата за клер.