Archive

Врати се на почетна
Вести Свет

Светиот Престол повикува на делување против трговијата со луѓе

Во борбата против трговците со луѓе, државите исто така би требало да размислуваат

Ватикан Вести

Исус е присутен во многу наши браќа и сестри кои страдаат

Исус е присутен во многу наши браќа и сестри кои страдаат како што и Тој страдаше

Вера Духовност

Духовниот повик – радикално наследување на Христос

Бог не престанува да повикува работници во жетвата своја, но дали повиканите се подготвени

Вера Духовност

Света Мајка Тереза: Една година од прогласувањето за светица

Пред една година Мајка Тереза од Калкута стана дел од војската на светците: Литургијата за канонизација

Ватикан Вести

Папата испрати писмо до Кико Аргуело

Нека Бог му помогне на (неокатекуменскиот) пат во секој момент да го шири Евангелието

Вести Македонија

Втор ден од манифестацијата „II. денови на Света Мајка Тереза во скопската парохија“

Во рамките на „II денови на Света Мајка Тереза во скопската парохија“ кои се одржуваат од 3 до 5 септември

Вести Свет

Средба на Комисијата за католичко- православен дијалог

Од 5 до 9 септември 2017 година на грчкиот остров Лерос ќе се одржи средба на Координацискиот

Ватикан Вести

Објавена програмата за посетата на Папата на Колумбија

На 1 септември 2017 година Канцеларијата за печат на Светиот Престол ја престави

Ватикан Вести

Папата: Нема вистинска љубов без саможртвување

Само љубовта му дава смисла и среќа на животот, а вистинска љубов нема без саможртвување

Ватикан Вести

Порака на Папата за ЕКСПО 2017

Папата Фрањо во пораката по повод Националниот ден на Светиот Престол на ЕКСПО 2017,