Archive

Врати се на почетна
Македонија

Божиќна честитка на Н.В.П. монс. д-р Киро Стојанов

Дојде кај Своите, но Своите не Го примија (Ив 1,11)

Ватикан

Исповедта: „Најрадикално еколошко дело“

На крајот на времињата, ќе ни се суди врз основа на Христовата вистина, вистината за нашата љубов кон него. Меѓутоа, само Христос може да не направи способни вистински да го

Ватикан

Дрогата не се победува со дрога

Дрогата не се победува со дрога, туку со ефективна превенција – истакна кардинал Пиетро Паролин, Папски државен секретар, во проповедта на божиќната јубилејна Литургија која ја служеше

Македонија

Бискупот Стојанов и млади од Скопје на претседателот Иванов му предадоа „Витлеемско светло“

На 22 декември 2015 година во претседателската резиденција Скопскиот бискуп и Апостолски егзарх во Македонија монс. д-р Киро Стојанов заедно

Ватикан

Божиќното славење во знакот на Светата година

Светиот Отец се подготвува за Божиќното литургиско славење и за свршетокот на годината. Аудеинцијата во среда ќе изостане. Папата на Бадник со почеток во 21.30 часот ќе ја предводи светата

Свет

Истражување: Религијата не очекува пад, туку пораст

Бројот на религиски неопределени луѓе расте во многу западни земји. Но, овој тренд ќе се преобрати и глобалното население во иднина ќе биде повеќе, а не помалку религиозно.

Македонија

Скопје: Духовна обнова за Божиќ

На 21 декември 2015 година во катедралата Пресвето Срце Исусово во Скопје се одржа предбожиќна духовна обнова за свештеници и монахињи на тема „Бидете милосрдни како вашиот Отец небесен“

Свет

Чудесно оздравување на маж по застапништво на Мајка Тереза

Папата Фрањо на 17 декември го призна чудото по застапништво на блажена Мајка Тереза и така ја отвори вратата за канонизација на блажената, која ќе се случи следната година.

Ватикан

Неопходни крепости за служење во Римската Курија

Папата Фрањо во божиќното обраќање до членовите на Куријата понуди список на „потребни крепости“ за оние кои сакаат плодно да служат на Црквата.