Archive

Врати се на почетна
Ватикан

Работничко евангелие на папата Фрањо

Црквата на 1 мај го слави празникот на свети Јосиф работник, кој папата Пио XII во 1955 година го востанови, сакајќи Меѓународниот ден на работниците кој секоја година се слави

Македонија

Бискупот Стојанов го посети Католичкиот училишен центар Дон Боско во Жепче и светилиштето на свети Леополд во Маглај

Скопскиот бискуп и Апостолски егзарх во Македонија, монс. д-р Киро Стојанов кој е во повеќедневна посета на Врхобосанската надбискупија и гост кај митрополитот за Скопската бискупија, кардинал Винко Пуљиќ

Македонија

Бискупот Стојанов во Сараево го посети Надбискупскиот центар за млади Иван Павле II

Во среда 30 април 2014 година Скопскиот бискуп и Апостолски егзарх во Македонија, монс. д-р Киро Стојанов, кој се наоѓа во повеќедневна посета

Свет

Месец мај посветен на Пресвета Богородица

Денес, 1 мај започнува месецот кој е посветен на Пресвета Богородица. Во овој месец на посебен начин христијаните се ставаат под заштита на Пресвета Богородица преку своите молитви и тоа