Членовите на Меѓународната епископска конференција „Свети Кирил и Методиј“ на Ад Лимина посета во Рим

Членовите на Меѓународната епископска конференција „Свети Кирил и Методиј“ на Ад Лимина посета во Рим

Од 30 јануари до 4 февруари 2017 година членовите на Меѓународната епископска конференција „Свети Кирил и Методиј” се наоѓаат во Ватикан на нивната редовна посета (ad limina) кај папата Фрањо.

Помеѓу учесниците се наоѓа и Скопскиот бискуп и Апостолски егзарх во Македонија, монс. Киро Стојанов.

На средбата со Светиот Отец ќе се разговара за положбата на Црквата во балканскиот регион.

РВ/к.мк

Не е дозволено преземање на оваа содржина или делови од неа за понатамошно користење во печатена, дигитална или било која друга форма на умножување без писмена дозвола од редакцијата на Католици.мк

Категорија: Вести, Македонија

За авторот