Тродневница во Петралинци во чест на свети Кирил и Методиј

Тродневница во Петралинци во чест на свети Кирил и Методиј

За патрониот празник на парохијата „Свети Кирил и Методиј“ во Петралинци ќе се одржи подготвителна тродневница од 21 – 23 мај 2017 година.

Во склоп на прославата за патрониот празник на парохијата Свети Кирил и Методиј во Петралинци, на 24 мај 2017 година во 10.00 часот, со света архиерејска Литургија предводена од Н.В.П. монс. д-р. Киро Стојанов Скопски бискуп и Апостолски егзарх во Македонија, за време на која ќе бидат изложени моштите на свети Кирил, ќе се одржи и подготвителна тродневница од 21-23 мај 2017 година. Распоредот за истата е следниот:

Недела, 21 мај 2017

– 19.30 – Молебен до Пресвета Богородица

– Молитва на верните

– Наговор на о. Ванчо Назов на тема „Молитвата во животот на верникот“

Понеделник, 22 мај 2017

– 19.30 – Обожавање на светата Причест

– Наговор на о. Ѓорѓи Појразов на тема „Што се моштите и зошто Црквата ги почитува?“

Вторник, 23 мај 2017 година

-19.30 – Вечерна

к.мк

Категорија: Вести, Македонија

За авторот