Твитер порака на Папата посветена на свети Доминик

Твитер порака на Папата посветена на свети Доминик

Денес го славиме Бог Отецот за делото на свети Доминик во служба на Евангелието, кој го проповедал со своите зборови и животот – напиша папата Фрањо на 8 август 2017 година по повод празникот на тој голем католички светец и основач на редот на проповедниците (лат. Ordo praedicatorum), познати како доминиканци.

РВ/к.мк

Категорија: Ватикан, Вести

За авторот