Твитер порака на Папата: „Молете се за мене“

На првата годишнина од понтификатот, папата Фрањо упати Твитер порака во која кратко стои: „Молете се за мене“.

До овој момент профилот на Папата @Pontifex, кој е на девет јазици има повеќе од 12 милиони пријатели, од кои повеќе од 5 милиони на шпански јазик, скоро 4 милиони на англиски јазик, повеќе од 1,5 милиони на италијански јазик, скоро 1 милион на португалски.

РВ/го*ко

Категорија: Ватикан

За авторот