Средба на бискупот Стојанов со г. Тимотеј во Охрид

Средба на бискупот Стојанов со г. Тимотеј во Охрид

На 03 мај 2017 година во попладневните часови во Охрид, Скопскиот бискуп и Апостолски егзарх монс. д-р Киро Стојанов, во придружба на скопскиот декан дон Давор Топиќ и охридскиот парох о. Оливер Тантушев се сретна со митрополитот Дебарско – кичевски г. Тимотеј.

Во разговорот бискупот Стојанов и г. Тимотеј се присетија на убавите студентски денови во Рим, при што разменија искуства од животот и делувањето на поверените им епархии.

к.мк

Категорија: Вести, Македонија

За авторот