Следниот Светски ден на млади ќе се одржи 2022 година во Лисабон

Следниот Светски ден на млади ќе се одржи 2022 година во Лисабон

За време на светата Литургија, која папата Фрањо ја служеше по повод 34. Светскиот ден на млади во Панама, на која присуствуваа преку 700.000 верници во паркот Свети Иван Павле II. во Панама, најави дека следниот Светски ден на млади ќе се одржи во 2022 година во Лисабон, Португалија.

Овогодинешниот Светски ден на млади се одржа во Панама под мотото „Еве ја слугинката Господова, нека ми биде според зборовите твои“.

к.мк

Категорија: Ватикан, Вести

За авторот