Сестра Еврозија: „Кажете им да станат светици“

Сестра Еврозија: „Кажете им да станат светици“

Ја прашав што ќе каже за своите ќерки.

„Кажете им да станат светици, да се сакаат, да ми простат за лошите примери кои можеби сум им ги дала, да се молат за мене. Ги благословувам сите, а од Рајот секогаш ќе се молам за нив.“

(текстот е извадок од книгата „Благородното дело на отец Јосиф и на сестра Еврозија Алоати“ од д-р Христо Драгов)

к.мк

Не е дозволено преземање на оваа содржина или делови од неа за понатамошно користење во печатена, дигитална или било која друга форма на умножување без писмена дозвола од редакцијата на Католици.мк

Категорија: Вера, Сведоштва

За авторот